Články

Internetový predaj potravín

Internetový predaj potravín

Akosi sme si zvykli v poslednej dobe na výraz „internetový predaj“. Mnohí a zvlášť mladí ľudia využívajú takúto formu nákupu. Má to viacero výhod. Jedna, ktorá každého zaujme, je asi cena. Nuž pravda je aj keď to nie je pravidlo, že takto môžeme kúpiť z pohodlia domu donáškou do domu a ešte aj lacnejšie. Vyzerá to tak, že […]

potraviny po dátume minimálnej trvanlivosti

Sú potraviny po dátume minimálnej trvanlivosti bezpečné?

Od roku 2017 vstupuje do platnosti novelizovaný zákon o potravinách. Tento zákon okrem iného povoľuje aj konzumáciu potraviny po dátume minimálnej trvanlivosti. Ako to bude v praxi vyzerať? A naozaj bude bezpečné takéto potraviny použiť? Kto bude zodpovedať za takúto potravinu? Aká legislatíva sa vzťahuje na takéto potraviny? Iste by sme mohli položiť viac otázok, ale skúsme […]

Chce Slovensko globalizáciu?

Nechcem v tomto článku vysvetľovať a riešiť pojem globalizácia. Asi sa s tým pojmom už každý z nás stretol. Ale predsa nedá mi nedotknúť sa aktuálnej témy súčasnej doby, ktorá je medializovaná, a to je kvality potravín a zamyslením sa nad otázkou či chce Slovensko globalizáciu. 

cezhraničná zdravotná starostlivosť

Cezhraničná zdravotná starostlivosť

Ak spomenieme slovo zdravotníctvo, každému asi ako prvé prebehne v mysli zdravie, choroba, alebo možno aj navodí pocit nespokojných pacientov z nefungujúceho zdravotníctva. Aká je súčasná cezhraničná zdravotná starostlivosť, práva európskych pacientov a čo sa v tejto oblasti chystá v rámci Európskej únie?

interný audítor v potravinárstve

Interný audítor v potravinárstve

Do ponuky našich online kurzov pribudol ďalší, Interný audítor v potravinárstve. Obsah a dĺžka kurzu odpovedá štandardnému trojdňovému kurzu Interný audítor v potravinárstve. Kurz pozostáva z 24 približne 45 minútových videí (online prednášok) vrátane prípadových štúdií. Interný audítor v potravinárstve online kurz Pripravili sme pre Vás online kurz Interný audítor v potravinárstve z pohodlia domova, kde […]

HACCP online kurz

Systém HACCP je legislatívna požiadavka, ktorá sa týka každého kto vyrába, skladuje, prepravuje alebo inak manipuluje s potravinami v rámci celého potravinového reťazca. Systém HACCP sa aplikuje ako požiadavka od poľnohospodárskej výroby, cez spracovanie, výrobu potravín, skladovanie, dopravu a obchod a taktiež stravovacie zariadenia.

ako postupovať pri reklamácii alebo sťažnosti

Ako postupovať pri reklamácii alebo sťažnosti

Asi každý z nás bol už aspoň raz nespokojný s nakúpeným tovarom alebo poskytnutou službou. Či už to riešil alebo nie. Dajme si ruku na srdce. Koľko z nás kývne rukou a nechá to tak? No asi väčšina. Prečo asi? Akoby sme sa niečoho báli. A možno väčšina z nás ani nevie ako by mali postupovať. Nuž legislatívne máme zakotvené […]

kvalita potravín v EÚ a na Slovensku

Kvalita potravín v EÚ a na Slovensku

Nie je tomu dávno čo sa medializovalo, že na Slovensku sú potraviny nie tak kvalitné ako u našich susedov v Rakúsku, kde chodia naši občania nakupovať, ak im to umožňuje vzdialenosť. Často sa hovorí, že potraviny v Rakúsku sú ešte aj lacnejšie ako napríklad na Slovensku. Ako to vlastne je a už ako sa v tom má vyznať bežný spotrebiteľ?

interný audítor FSSC 22000

Interný audítor FSSC 22000

Dovoľujem si Vás pozvať na 3 dňové školenie Interný audítor FSSC 22000.

zloženie potravín

Zloženie potravín na Slovensku

Pred nedávnom, v čase dovoleniek a prázdnin bol so mnou urobený rozhovor zverejnený v elektronickom mesačníku Spotrebiteľ pod ochranou, kde sa vyjadrujem aj k háklivým témam kvality potravín na Slovensku. Aké je teda zloženie potravín na Slovensku v porovnaní so západnými krajinami Európskej únie?